![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOVz2uH90srwbnACnFm9pX534K0lbqvfU9f1tJhLETUmaNuVrQAnKobK6nMsSmOO1npgKGVNpVQ2Q8aOgLLjy8EjvvuupgX1s7UKoeiAHj-q1N5ciSdoojjUlUWKER6vv2JjrF9ONOLNI/s200/AMETLES+EN+FLOR+156.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhag5nU4dA2GsI-9FVWgTXPY0KBywahzIytLWY1r0FGLIeQ-BcjME_mk-cKGMxA9Ky8RxHWBOMr2P3w9GTiXttn253Fx7FFrSCbebBnEQF8QGPaGWhGL34sZj6KpBJklcEW_JqBKjmyvTU/s200/AMETLES+EN+FLOR+155.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXSDpBj3hFfm0G2r6u4s5tAltSfFduhwWJldlKbmtfhVqeQswHPS5pxQza5I2QfzrdPBXi0mbbbtWmLUQA1t6l3LZkCbqTQqeZsS0KjafTLrs7-3HP-OR2ijaETvOhUaTYrt1CUeSlAhc/s200/AMETLES+EN+FLOR+160.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXSDpBj3hFfm0G2r6u4s5tAltSfFduhwWJldlKbmtfhVqeQswHPS5pxQza5I2QfzrdPBXi0mbbbtWmLUQA1t6l3LZkCbqTQqeZsS0KjafTLrs7-3HP-OR2ijaETvOhUaTYrt1CUeSlAhc/s200/AMETLES+EN+FLOR+160.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS63peez1DlLWWMPLuY-BZbrC9Pu6GKrOvopq9B2T9KR64d7EOqaPbDtDZIugKRcl3DlJ7SB4ihNX0l-luN0GDdh4BwzIlRIPOsoWf_8qE97Ae5YSILq9gvNhVHsKMCmJtUwvhnHQWHxg/s200/AMETLES+EN+FLOR+157.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguBVfRCkZ8LednfmNgKCdytyN_EUmbG3xmVNMJ0Ix4j5tv7_B4dP6n6MBGMXBa4WSr2jQ-o260dtwEuu2jJDR417DgYNYLjJ8Lz8pZJ3uiBnLP6bBWYp2-jZGathVMoTlEKpH8VgoHbMI/s200/AMETLES+EN+FLOR+159.jpg)
Les ametles collites a Mallorca tenen un gust especial, si a mes estan
lliures de tractaments químics son mes saludables.
Tenen vitamines B i D; minerals com el ferro, magnesi, calci , fòsfor
potassi i zinc.
A mes les dolces tenen sucres. Un 51,8% son greixos; un 18,7 proteïnes; un
15,2 cel·lulosa; un 5,7 aigua i un 2,3 hidrats de carboni.
A vegades la frissor, o la comoditat ens fan oblidar els productes collits
a la nostra terra, deixant que un tresor que tenim s'oblidi. A part que el
transport suposa un consum energètic innecessari ja que el tenim aquí mateix.
A mes es un potent aliment antioxidant, en ésser rica en vitamina E, i
ajuda a regular el colesterol, en contenir quantitats importants de fitosterols.
Els usos culinaris son extensos, encara que a vegades desconeguts: Amb
l'ametlla picada es fan salses: romesco, salsa mossona, salsa
balandra i salsa de nadal etc. i s'usa com ingredient de les picades en molts
plats i estofats. Les ametlles crues també es poden afegir senceres en alguns
plats de carns a la cassola.
Les ametlles crues dolces pastades amb sucre es fa el
torró, tambor d'ametla els amargós i altres dolços.
La llet d'ametlles es pot usar per substituir la llet
de vaca, ja que també és molt rica en calci.
Son afrodisíaques i es poden utilitzar amb molts de remeis curatius
Per tot això es important consumir les ametles mallorquines
http://dbalears.cat/actualitat/balears/l-oli-d-ametla-es-un-producte-culinari-molt-conegut-a-europa.html
ResponderEliminar