AMETLLES

























Les ametles collites a Mallorca tenen un gust especial, si a mes estan lliures de tractaments químics son mes saludables.

Tenen vitamines B i D; minerals com el ferro, magnesi, calci , fòsfor potassi i zinc.
A mes les dolces tenen sucres. Un 51,8% son greixos; un 18,7 proteïnes; un 15,2 cel·lulosa; un 5,7 aigua i un 2,3 hidrats de carboni.

A vegades la frissor, o la comoditat ens fan oblidar els productes collits a la nostra terra, deixant que un tresor que tenim s'oblidi. A part que el transport suposa un consum energètic innecessari ja que el tenim aquí mateix.

A mes es un potent aliment antioxidant, en ésser rica en vitamina E, i ajuda a regular el colesterol, en contenir quantitats importants de fitosterols.

Els usos culinaris son extensos, encara que a vegades desconeguts: Amb l'ametlla picada es fan salses: romesco, salsa mossona, salsa balandra i salsa de nadal etc. i s'usa com ingredient de les picades en molts plats i estofats. Les ametlles crues també es poden afegir senceres en alguns plats de carns a la cassola.
Les ametlles crues dolces pastades amb sucre es fa el torró, tambor d'ametla els amargós i altres dolços.
La llet d'ametlles es pot usar per substituir la llet de vaca, ja que també és molt rica en calci.
Son afrodisíaques i es poden utilitzar amb molts de remeis curatius

Per tot això es important consumir les ametles mallorquines

Comentarios

  1. http://dbalears.cat/actualitat/balears/l-oli-d-ametla-es-un-producte-culinari-molt-conegut-a-europa.html

    ResponderEliminar

Publicar un comentario