Les ametles collites a Mallorca tenen un gust especial, si a mes estan
lliures de tractaments químics son mes saludables.
Tenen vitamines B i D; minerals com el ferro, magnesi, calci , fòsfor
potassi i zinc.
A mes les dolces tenen sucres. Un 51,8% son greixos; un 18,7 proteïnes; un
15,2 cel·lulosa; un 5,7 aigua i un 2,3 hidrats de carboni.
A vegades la frissor, o la comoditat ens fan oblidar els productes collits
a la nostra terra, deixant que un tresor que tenim s'oblidi. A part que el
transport suposa un consum energètic innecessari ja que el tenim aquí mateix.
A mes es un potent aliment antioxidant, en ésser rica en vitamina E, i
ajuda a regular el colesterol, en contenir quantitats importants de fitosterols.
Els usos culinaris son extensos, encara que a vegades desconeguts: Amb
l'ametlla picada es fan salses: romesco, salsa mossona, salsa
balandra i salsa de nadal etc. i s'usa com ingredient de les picades en molts
plats i estofats. Les ametlles crues també es poden afegir senceres en alguns
plats de carns a la cassola.
Les ametlles crues dolces pastades amb sucre es fa el
torró, tambor d'ametla els amargós i altres dolços.
La llet d'ametlles es pot usar per substituir la llet
de vaca, ja que també és molt rica en calci.
Son afrodisíaques i es poden utilitzar amb molts de remeis curatius
Per tot això es important consumir les ametles mallorquines
http://dbalears.cat/actualitat/balears/l-oli-d-ametla-es-un-producte-culinari-molt-conegut-a-europa.html
ResponderEliminar