CONSERVES: OLIVES ENSISTADES


Una manera de tenir olives ben guardades, emprant un nou mètode, senzill, ràpid i adequat alhora que vivim, sense gastar energies, i utilitzat els envasos (pots de vidre amb tapa). Envers reciclar donar les hi podem donar s una segona oportunitat.

En aquest cas, ho farem amb olives silvestres (del bosc), per tant, també lliures de tractaments químics.

A punt de netejar







































Què hem de menester?:
Olives.
Alls.
Fulles de llorer sec.
Pebrets coents.
Sal marina.
Brots de fonoll verd.
Una llimona.


Empotades

Procediment:
Neteja’m els elements, i els deixem eixugar.
Els posem dins els pots de vidre, quasi ple. El fonoll tallat a trossos petits, la fulla de llorer, els gralls d'all, a més segons el gust, pots afegir alguna cosa més. Una cullerada de sopera de sal, no massa plena (segons la cabuda del pot). Tapem el pot amb la tapa metàl·lica ben fort, i hermètic, que no entri gens d'aire.
La funció de la sal, és deshidratant i resta humitat (És un conservant molt antic). Que a més redueix el gust amarg o l'emmascara. Les olives aniran pansint, i minvaran dins el pot, deixant un espai buit, i extreu el suc. 
Amb la finalitat que la sal, arribi a totes les olives, cada un parell de dies, s'ha de remenar el pot, durant un mes aproximadament. 
 La conserva de l'experiment ara te dos anys i està intacta.
Al cap de dos anys.






Aquest procediment es pot utilitzar amb totes les varietats d'olives, ja siguin verdes, negres, pansides, grans o petites que ja ho he comprovat i funciona la mar de bé.

El fet de la maceració de les olives, fa que un buit dins el pot, donat que no té aigua motiu pel qual, les olives no tornin mai fluixes, abans d'estar obert el pot.  Si fas comptes, anar menjant de tant en tant, convé una vegada obert el pot, posar-lo al fresc dins la nevera i seguirà guardant les propietats.


Comentarios