Una manera de tenir olives ben guardades, emprant un nou mètode, senzill, ràpid i adequat alhora que vivim, sense gastar energies, i utilitzat els envasos (pots de vidre amb tapa). Envers reciclar donar les hi podem donar s una segona oportunitat.
En aquest cas, ho farem amb olives silvestres (del bosc), per
tant, també lliures de tractaments químics.
Què hem de menester?:
Olives.
Alls.
Fulles de llorer sec.
Pebrets coents.
Sal marina.
Brots de fonoll verd.
Procediment:
Neteja’m els elements, i els deixem eixugar.
Els posem dins els pots de vidre, quasi ple. El fonoll tallat a trossos petits, la fulla de llorer, els gralls d'all, a més segons el gust, pots afegir alguna cosa més. Una cullerada de sopera de sal, no massa plena (segons
la cabuda del pot). Tapem el pot amb la
tapa metàl·lica ben fort, i hermètic, que no entri gens d'aire.
La funció de la sal, és deshidratant i resta humitat (És un
conservant molt antic). Que a més redueix el gust amarg o l'emmascara. Les olives aniran pansint, i minvaran dins el pot, deixant
un espai buit, i extreu el suc.
Amb la finalitat que la sal, arribi a totes les olives, cada un
parell de dies, s'ha de remenar el pot, durant un mes aproximadament.
La conserva de l'experiment ara te dos anys i
està intacta.
Comentarios
Publicar un comentario