Una manera de tenir olives ben guardades, emprant un nou mètode senzill, ràpid, i adequat alhora que vivim.
Ho pots fer sense gastar energies, i utilitzat els envasos de les compres de conserves (pots de vidre amb tapa hermètica). Envers reciclar, les hi pots donar una segona oportunitat.
En aquest cas, ho farem amb olives silvestres (Olivó del bosc), per
tant, també lliures de tractaments químics.
Un experiment nou, avui demostrat la seva eficàcia durant anys, que tinc el gust de poder-te aconsellar. Ho pots fer en tota classe d'olives; Verdes, pansides grosses i petites.
Estic segur que m'ho agrairàs.
Què hem de menester?:
Un pot de vidre transparent amb tapa.
Una cullera.
Olives.
Alls.
Fulles de llorer sec.
Pebrets coents.
Sal marina.
Brots de fonoll verd.
Procediment:
Neteja’m els elements, i els deixem eixugar.
Posem les olives dins els pot de vidre.
A cada sostre hi afegim el fonoll tallat a trossos petits, la fulla de llorer, els gralls d'all, pebre coent tendres, millor petits. Pell de llimona pelada.
La quantitat segons preferència, si hi vols afegir algun altre ingredient ho pots fer, però sempre més segons el teu gust.
Deixem un petit espai, no massa, per la funció que les olives es puguin moure, en remenar el pot.
Una cullerada de sopera de sal, no massa plena (per un pot de quilo).
Tapem el pot amb la
tapa metàl·lica ben fort, i hermètic, que no entri gens d'aire.
La funció de la sal, és deshidratant. La sal és un
conservant molt antic, que a més redueix el gust amarg o l'emmascara.
Les olives aniran perdent un poc d'aigua, i minvaran un poquet dins el pot. Alb baix del pot hi haurà aquesta petita quantitat de líquid que és normal.
Amb la finalitat que la sal, arribi a totes les olives, cada un
parell de dies, s'ha de remenar el pot, durant un mes aproximadament.
La conserva de l'experiment ara té dos anys i
està intacta.




Una manera muy fácil de hacer conserva de olives, gracias.
ResponderEliminar