CONSERVES: OLIVES ENSISTADES


Una manera de tenir olives ben guardades, emprant un nou mètode senzill, ràpid, i adequat alhora que vivim.
Ho pots fer sense gastar energies, i utilitzat els envasos de les compres de conserves (pots de vidre amb tapa hermètica). Envers reciclar, les hi pots  donar una segona oportunitat.

En aquest cas, ho farem amb olives silvestres (Olivó del bosc), per tant, també lliures de tractaments químics.  
Un experiment nou, avui demostrat la seva eficàcia durant anys, que tinc el gust de poder-te aconsellar. Ho pots fer  en tota classe d'olives; Verdes, pansides grosses i petites.
Estic segur que m'ho agrairàs.   
Si t'animes segueix llegint, 

A punt de netejar







































Què hem de menester?:

Un pot de vidre transparent amb tapa.
Una cullera.

Olives.
Alls.
Fulles de llorer sec.
Pebrets coents.
Sal marina.
Brots de fonoll verd.
Una llimona.


Empotades

Procediment:
Neteja’m els elements, i els deixem eixugar.

Posem les olives dins els pot de vidre. 
A cada sostre hi afegim el fonoll tallat a trossos petits, la fulla de llorer, els gralls d'all, pebre coent tendres, millor petits. Pell de llimona pelada.
La quantitat segons preferència, si hi vols afegir algun altre ingredient ho pots fer, però  sempre més segons el teu  gust.

Deixem un petit espai, no massa, per la funció que les olives es puguin moure, en remenar el pot.

Una cullerada de sopera de sal, no massa plena (per un pot de quilo). 
Tapem el pot amb la tapa metàl·lica ben fort, i hermètic, que no entri gens d'aire.

La funció de la sal, és deshidratant. La sal és un conservant molt antic, que a més redueix el gust amarg o l'emmascara.
 Les olives aniran perdent un poc d'aigua, i minvaran un poquet dins el pot. Alb baix del pot hi haurà aquesta petita quantitat de líquid que és normal. 

Amb la finalitat que la sal, arribi a totes les olives, cada un parell de dies, s'ha de remenar el pot, durant un mes aproximadament. 



 La conserva de l'experiment ara té dos anys i està intacta.
Al cap de dos anys.






Aquest procediment es pot utilitzar amb totes les varietats d'olives, ja siguin verdes, negres, pansides, grans o petites que ja ho he comprovat i funciona la mar de bé.

El fet de la maceració de les olives, fa que un buit dins el pot, donat que no té aigua motiu pel qual, les olives no tornin mai fluixes, abans d'estar obert el pot.  Si fas comptes, anar menjant de tant en tant, convé una vegada obert el pot, posar-ho al fresc dins la nevera, i seguirà guardant les propietats.

L'experiència és que si són un parell,  el pot desapareix amb un berenar.
La gent diu que les troba molt bones.

***

TEMPS DE COLLIR OLIVES.
Aquí ten un programa de UEP A IB3 collint olives per fer oli.
Per veure'l pitja l'enllaç.





Comentarios

Publicar un comentario